El Concurs de Cartells per anunciar les falles 2022 a Cullera, ja té guanyador. En aquesta ocasió, dels tres finalistes, el tercer era un cartell que ens va arribar des de Múrcia. Per si no era suficient, cal destacar que també n'han presentat des de Saragossa i des de Navarra, sent tot un èxit aquesta edició. Per altra banda, el segon classificat amb el lema ‘‘Tornem a tornar’’, ha sigut Marc de Diego. I el primer classificat amb el lema ‘‘Certesa’’, ha sigut Dennis Ferrer i Ruiz, un jove cullerenc faller.

El jurat, compost per Roberto Català, Marc Fernández i Andrea Ferrer, tots tres Graduats en Belles Arts i en Disseny i qualificats sobradament per a valorar aquest concurs, han destacat la dificultat per haver-se de decidir entre els dos finalistes, a causa de la bona qualitat d’ambdós. També defineixen el cartell guanyador considerant que aquest és COLOR i que realitza una perfecta al•lusió als cartells més CLÀSSICS, però, amb una estètica completament renovada i actual, és un cartell molt faller, molt sentit i molt COMPLET.

Finalment, volem felicitar a tots els participants i esperem que en la pròxima edició, tinguen encara més rivals, si pot ser, perquè per a nosaltres seria un plaer.

 

La Junta Local Fallera de Cullera reactiva la programació oficial on destaca l’aposta pels actes culturals, entre ells la Mostra de Sainets o el Concurs de Teatre i les competicions esportives, com el Pic i Maneta o el Tenis Taula, a més dels actes i esdeveniments del seu 50 aniversari.

El passat dilluns 5 d’octubre en reunió de presidents amb la presència del regidor de falles, Javier Cerveró, es va llegir la proposta del calendari faller que contemplava els actes i concursos que es celebren any rere any i a causa de la irrupció de la Covid-19 s’han hagut d'endarrerir o adaptar per tal de dur-los a terme.

La reunió entre Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública, les Juntes Locals, la Interagrupació i el regidor de Cultura Festiva de València, Carlos Galiana el passat 23 de setembre, va concloure en un protocol específic que unificava tota la normativa per a les agrupacions culturals, fonamental per a la posada a punt dels casals, este, va ser un dels temes que es tractà també a la reunió de presidents.

‘Les falles necessiten vida’ fou la frase clau del president de JLFC, José Luis Renart, qui aposta per mantindre el sector cultural i esportiu en alça, ‘sabem que són els esdeveniments que més reclamen els fallers i les delegacions on més membres s’hi involucren, no podem deixar-los de banda, cal donar normalitat a les falles, motivar als fallers i aprofitar per a fer coses mentre la pandèmia ens ho permeta’. Per altra banda, Renart, feia saber que el seu equip de treball es mostrava molt il•lusionat amb l’organització de l’acte conmemoratiu del cinquanta aniversari.

Cerveró tranquil•litzà als presidents i va deixar palés que el consistori és sabedor del bon fer d’esta Junta Local i que depositen plena confiança en tal que es facen complir totes les mesures de seguretat que s’indiquen en cada moment i estaran al costat de les falles per al que necessiten.

Per tal de garantir la màxima seguretat, la Junta Local Fallera de Cullera complirà i farà complir totes les mesures extraordinàries de prevenció implementades per l’Ajuntament de Cullera front a la Covid-19. Unes mesures que van des de l’ús obligatori de mascareta, gel hidroalcohòlic i el reforç dels protocols de neteja i desinfecció fins a l’assignació de butaques o l’aforament limitat en cadascun dels espais municipals.

Llegeix més...

El passat 16 de desembre va tindre lloc el tradicional vi d’honor que realitza Junta Local Fallera per tal d’acomiadar l’any junt amb totes les comissions i autoritar i així donar pas al compte enrere per a la nostra estimada festa, les falles.


 

Aprofitant l’ocasió, es va donar a conéixer el Cartell Anunciador de les Falles 2020, obra de l’artista cullerenca Carmen Signes, felicitats!

 

 
     
 
     
 

 

El 25 d'octubre, tota la família fallera, vam poder gaudir de l'anomenada Presentació d'Esbossos, organitzada per la Junta Local Fallera de Cullera.

Aquesta, es tracta d'un acte en què donem la benvinguda als nous monuments fallers que tindrem a peu de carrer durant l'exercici faller 2020 i que harmonitzaran a cada comissió i al poble de Cullera, amb el seu conjunt de ninots, elaborats durant mesos, dies i com no, moltes hores de feina.

Aquest any i com a novetat, la JLFC ha considerat oportú comptar amb la presència dels qui són els màxims protagonistes d'un acte com aquest: els nostres artistes fallers. Unificant en aquest acte amb la Gala dels Artistes Fallers. Per això hem gaudit d'aquells, que durant l'exercici passat, van obtenir un primer premi en falles grans o falles infantils i de cadascuna de les seccions. El seu esforç i hores dedicades dins d'un taller, ha de ser reconegut i per tot això moltes gràcies a tots ells.

 

 


Després, vam poder gaudir tots junts d'un sopar i compartir les primeres impressions dels projectes presentats.

Així mateix, ens agradaria donar les gràcies a tots els assistents, perquè la suma de tots ells, és el que fa possible que les Falles de Cullera siguen tradició, festa i cultura.

Finalment, cal recalcar, que durant els dies 26 i 27 d'octubre, quedarà oberta una exposició d'aquests esbossos a l'Auditori del Mercat, sent l'horari d'aquesta de 12 a 14 h i de 18 a 21h.