• JUNTA LOCAL FALLERA DE CULLERA
  • SliderShow2
  • SliderShow3

Noticies Junta Local Fallera

 

Les comissions falleres de Cullera omplin els carrers de la ciutat de fogueres, festa i cultura amb motiu de la festivitat  local de Sant Joan.

  • Cullera va viure la nit de Sant Joan d’una forma molt especial, en un dia en què rep milers de visitants dels pobles de la contornada i del turisme nacional i internacional.

Les Falles organitzaren nombroses activitats per a eixe dia, a banda de la confecció de les tradicionals fogueres de Sant Joan, les quals cada any destaquen per la seua innovació i treball.

La Falla del Port va celebrar la nit de Sant Joan signant els contractes dels seus artistes fallers per a l’actual exercici. La comissió d’El Canet va delectar als assistents amb un recital en homenatge a Vicent Andrés Estellés i la cremà de la seua foguera, i al mateix barri, la Falla Xúquer va fer una lectura de textos en valencià amb una activitat d’allò més valenciana, buidar melons per a fer fanals.

La Falla Rei En Jaume va organitzar un taller de màscares per als més menuts i la Falla Avinguda del País Valencià, refrescà a la xicalla amb jocs d’aigua; posteriorment les dos Falles celebraren un sopar i una festa fins la matinada. L’aigua també estagué present a la Falla La Bega on els xiquets s’ho passaren d’allò més bé amb globus i pistoles plenes d’aigua, la nit fou per als més majors de la comissió amb un sopar i una festa.

La Falla Taüt no va dubtar en cremar la seua foguera i traure a la plaça a un munt de gent disposada a fer festa. El Passeig celebrà la festa amb l’encesa d’una traca que finalment va cremar la foguera i va reunir als seus fallers en un sopar. La Falla Plaça d’Espanya es va reunir amb un sopar per celebrar la festivitat de Sant Joan al seu casal.

Al barri del Raval, la Falla Raval de Sant Agustí va celebrar un sopar i una festa amb tota la comissió. Sant Antoni tampoc dubtà en celebrar Sant Joan, preparant aigua llimó i coques i un sopar per a tots els fallers i amics de la comissió. La Falla El Raconet va organitzar una jornada de contacontes per als més menuts i cremà la seua foguera a ritme de tabal i dolçaina.

I a l’altra part del Riu Xúquer, la Falla Bulevar va organitzar un sopar i una festa amb la posterior cremà de la foguera de Sant Joan.

Les Falles demostren una vegada més el seu esperit de convivència i de tradició, ja que la festivitat de Sant Joan ha estat sempre una festa d’estiu arrelada al poble la qual cal conservar i potenciar perquè no es perda.