• JUNTA LOCAL FALLERA DE CULLERA
  • SliderShow2
  • SliderShow3

Noticies Junta Local Fallera

 

Divendres 11 de març de 20202 al Conservatori Rafael Talens Pelló de Cullera, una mena d’eclosió artística, cultural i emocional es va produir en momés uns 45 minuts. Dins de les celebracions del 50 aniversari de JLFC, l’equip que conforma totes i cadascunes de les seues àrees va donar el seu suport a la delegació de Cultura i dins d’ella al seu membre, David Ferrer, per tractar de trobar la manera de després de dos exercicis en silenci, dur a terme un acte cultural i alhora faller que aconseguirà entrar en les pàgines de la història del poble de Cullera.
Ho va aconseguir i a més amb una excel•lència on fins i tot hi va cabre el sentiment que ens identifica als cullerots i cullerotes. En un primer moment el concert on s’estrenaria mundialment un pasdoble de l’internacional Ferrer Ferran, estava preparat per a la presentació del llibret commemoratiu del 50 aniversari i a l’auditori municipal. No va poder ser perquè encara arrosseguem les cuetades, esperem que ja les últimes, de la covid-19. I quasi que després de la vesprada de divendres que vam tindre que ens alegrem de que ho haguérem de fer com un acte unitari tot i que resulte paradoxal.
Divendres la Sala del Conservatori es va quedar minúscula per a totes les persones que hagueren volgut estar-hi, de les Comissions Falleres, de les dues Bandes de Cullera, i de les autoritats del MIA i fins i tot de les que havíem organitzat l’esdeveniment, algunes no van tindre ni seient, com va ser el cas de membres de l’equip de la Junta Local. I, puc assegurar, com a que jo hi estava, que ara que ho vaig experimentar en totes les meues possibles sensibilitats, que l’auditori també hauria estat xicotet. Si s’haguera pogut transmetre el que hi van obtenir com a regal de la cultura en termes antropològics, ni un camp de futbol hauria bastat per als valencians que hagueren volgut hi estar presents.
Donem gràcies mil al director del Conservatori, Juan Iznardo, al director de la banda del mateix, Juan José Garrigues i, com no!, al compositor: Ferrer Ferran. També a tots els estudiants de música que interpretaren el concert i al nostre company David Ferrer.
Amb una presentació molt ben preparada sense fer-se ni llarga ni massa habitual, David donà pas a la primera de les execucions musicals del vespre: L’entrà de la murta. De seguida vingué el pasdoble Junta Local Fallera de Cullera, abans però el mateix Ferrer Ferran ens va explicar quina havia estat la seua intencionalitat, com va dur a terme sentimentalment l’obra i ell mateix va agafar la batuta.
Tot un encert, un èxit, una reconeixença dels qui ens estimem les Falles i la Música. Què més podem dir? Que esperem que les paraules del nostre alcalde es facen realitat i tot el poble puga escoltar-lo les pròximes Festes Majors en l’eixida de Bandes. Quin goig seria de debò!
Finalment i ja de nou bell amb la batuta de Juan José Garrigós, i després de l’explicació del músic David Sapiña sobre el seu origen, la banda interpretà L’himne de la Comunitat Valenciana.
No podem acabar sense deixar palés que tot va ser molt emocionant i que fins i tot el presentador hagué de prendre’s uns minuts per continuar en recordar al seu company, amic i músic que havia estat ajudant-lo: Emili Renard. A ell i amb una sincera, emotiva i forat ovació, li se va dedicar l’acte